Дългогодишният чирак на майстора на джебелските кебапчета Касим отвори свой обект в Кърджали и се радва на огромна клиентела и… жалби. Става дума за скарата на Сюлейман  (на снимката), който е работил от зората на демокрацията в Джебел, а от скоро продава кебапчета, кюфтета, пържоли във „Възрожденци".
„Сюлейман доказа, че не само баничките и дюнерите вървят в Кърджали. За последните три месеца той е най-оборотният обект за храни в Кърджали. Неслучайно майсторът на джебелските кюфтета Касим прати сина си в същата зона, в района на Новия мост, и сега върви истинска война за клиенти", разкриха конкуренти, които в близките седмици ще отворят трета кебапчийница в района. Заради битката за клиенти, напоследък са зачестилите жалбите срещу Сюлейман.
Близо 3 десетилетия майстор Касим пази тайната на рецептата на каймата за джебелските кюфтета. Всички в бранша знаят, че истината за вкуса е в „зреенето на каймата", но все още не могат да докарат своите кебапчета до вкуса на джебелските. Освен Касим, тайната знаят синът му Тургай и внукът.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

70 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/4/14 12:46

    АНДРО Е НОМЕР 1 ДРУГИЯ Е ПОМИЯР

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:48

      Ми ся си престави че от кфс или макдонълдс го видят и си викат мале тоя с бараката ни утепа !!!!
      Нека да е жив и здрав и много години още !!!!

      Изтриване
  2. инж Илиев15/4/14 13:04

    Каде са точно кебабчетата че и ние с Реджеб от село Лисиците да отидем да си похапнем

    ОтговорИзтриване
  3. запознат15/4/14 13:07

    най вкусната скара се прави в с.Черноочене

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/4/14 13:08

    Инженер технолог по храните каза:
    Няма никаква тайна: от хубаво месо стават хубави кюфтета и кебапчета:
    Който иска да си запише следната рецепта, гарантирам 100% хубави кюфтета и кебапчета:
    Най-разпространеното съотношение е 60% свински джолан и 40% процента тлъсто гръдно свинско месо. Това е оригиналът Джоланът не позволява на кебапчето да се свива диаметрално и линейно при печене, а шареното свинско му придава сочност. Когато е на скарата, мазнината не изтича навън, а остава вътре в тези желатинови прослойки. Като хапнете, устата ви се изпълва със сочна мазнинка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/4/14 13:23

    Кюфтета на чирака на Касим са просто страхотни! Това е причината поради, която продава много много повече от Касим.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/4/14 13:25

    ОПИТАХ ГИ СТРАХОТНИ СА ! ТАЙНАТА Е .....И ДОКАЗАХА ЧЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КЕБАПЧЕТА И КЮФТЕТА СА ОТ СВИНСКО. БРАВО!!!МИТА ЗА ГОВЕЖДОТО ОТПАДНА.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/4/14 13:38

    ТАЙНАТА Е В СВИНСКОТОООО..ОТ ДРУГО СКАРА НЕ СТАВА . ТОВА Е ТАЙНАТА.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/4/14 13:50

    Всичко е супер и кебабчетата обслужването но нещо шубе почна да ме хване последно време и дори по магазините цената накйма е много ефтина спрямо месото вярноли е по месокомбинатите са купували умрели животни.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/4/14 14:09

    Ало!Агенцията ОДБХ!Какво става!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:39

      Операция респект
      тва става

      Изтриване
  10. Анонимен15/4/14 14:45

    13.50 i az sim 4uval takiva nesta,mislq ce e vqrno

    ОтговорИзтриване
  11. Реджеб15/4/14 15:03

    Наистина са хубави ,опитахме ги с иженера, Илиев
    Страхотни са

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:40

      А аз с Бай Иван си пия ракията на закуска ама не се хваля!!!

      Изтриване
  12. Анонимен15/4/14 15:06

    Яжте свинската скара и не се претиснявяйте. И си задайте въпроса защо фалира модерният месокомбинат в Джебел който наскоро го продадоха. И знаете ли защо ? Защото правеше кебапчета и заготовки от говеждо и овнешко.Но тук се яде свинско и те не го разбраха. А и хората не смееха да си го кажат по Джебелско. Браво на тези момчета които доказаха че най-хубавата скара е от свинско и че мюсюлманите я харесват макар и скритичко. Да ви е сладко !!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/4/14 15:10

    edno vreme i v Daldja(blizo do Ardino) imaşe proçuta bira skara, no se razbra çe mesoto e magareşko...

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/4/14 15:19

    яжте и не се притеснявайте .тайната е свинското в рецептата на тези майстори. и нека не забравя ме че тук истински мюсюлмани които спазват традициите си няма.да ви е сладко!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/4/14 15:27

    Az go znam tainata .500 gr mareshko meso.100 luk.20gr kimion.10 sol.2 gr zahar m
    I malko gorchica

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/4/14 15:59

    Като дойдат от Турция за рамазана, ще видите как "НЕ" ядат свинско

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/4/14 16:08

    Ot magareshko sa nay-hubavi!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:46

      Ми кат цяло то от Чернобил са по добри ама после малко те боли стомах,глава,бял и черен дроб ама то минава то малко така от радяцията

      Изтриване
  18. касапина15/4/14 16:26

    Свинското е "МЕРЦЕДЕСА" на месото .Това е истината!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/4/14 16:26

    predi 20 godini,dadoh receptata na Lubo Panaiotov/Lubo mesoto/,toi znae kak se pravqt vkusni kebapcheta i kufteta.pitaite nego,mnogo e lesna................

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен15/4/14 16:52

    15.27 ! Аба, артик, бива да го издаваш така тайната белеш ба, тююююю, язък значи. И да знаеш че е по-добре магарешкото от свинското, магарето яде само растения за разлика от прасето, което си яде и лайната, с извинение...

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен15/4/14 16:56

    Аааа,много са хубави кюфтаците...най-хубавите! И вярно,че е от свинското....

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен15/4/14 17:07

    Най ароматни са кюфтетата на Дале Али в ж.к."Възрожденци"! Циганска миризма, гарнирана с Кел пача от Черноочене! Хахахахахахахааааааааааааааааааааа!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен15/4/14 17:13

    Sulman e taynata na kyuftetet tova e istinata ciraka e nadminal maystora

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен15/4/14 17:47

    To i kokoskata qde kakvi li ne nesta ama si q qdem

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:41

      Ем то по тая логика може да ядем прасета ама

      Изтриване
  25. Анонимен15/4/14 17:49

    Turcite ot Turciq,qdat kvoto ima padne haha,samo na avanta da e.Sled kato minat granicata qdat svinsko,alkohol do pripadik;

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен15/4/14 18:18

    bravo syuleymane pozdravleniya od djebel digaysi glavata inapred durgay andro dasi gleda rabotata tisi nomer edno maysor ot nikoy danetee strah

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен15/4/14 19:18

    porolet doyde kolko umreli kravi se yadete

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен15/4/14 20:05

    и къде се намира това нещо в Кърджали /ако може с точност/

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен15/4/14 20:28

    ИСТИНАТА Я ЗНАЯТ САМО ДЖЕБЕЛЧАНИ. МАГИЯТА НА СЮЛЕЙМАНОВИТЕ КЕБАПЧЕТА Е В ПРИГОТВЯНЕТО НА КАЙМАТА И ВЪРТЕНЕТО НА ПРОДУКТА, КОГАТО ВЕЧЕ Е НА СКАРАТА, А НЕ НА ВЪРТЕНЕТО НА ВОЛАНА НА СКЪПИТЕ АНДРОВИ АВТОМОБИЛИ. АНДРЕЙ ДА НЕ ЗАБРАВЯ КОЙ ГО НАПРАВИ ЧОВЕК. ДА ВИЕ КЪРДЖАЛИЙЦИ НЕ ЗНАЕТЕ, НА ХОРАТА ОТ ДЖЕБЕЛ, КИРКОВО, ФОТИНОВО, МОМЧИЛГРАД И ЗЛАТОГРАД ЗНАЯТ, ЧЕ СЮЛЕЙМАН Е №1.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен15/4/14 20:44

    Eh Andro Andro ne se izlagai pove4e, a se pribirai v dupkata si v djebel, za6toto i kardjali razbahme, 4e si palna 00000000000

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен15/4/14 21:25

    Внимание и сега разкриваме тайната рецепта как се правят "Скариди по Родопски"

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен15/4/14 21:49

    Komentirate bez da imate ponqtie,sulman samo beshe rabotnik nishto drugo kaymata vsicko se prigotvqshe ot andro ,sega se opitva da napravi neshto sulman ama ne stava.Qsno e che statiqta e platena i che ne publikuvate komentarite.Publikuvate samo tezi koito sa sulman

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен15/4/14 22:19

    Това момче с бялата престилка от петнайсет годишен рабо като чирак при Андро от Джебел .Той беше момче за всичко .Когато реши да работи сам за себе си Андро се чуди как да му пречи .Е.................. човешката злоба край няма .Андро без Сюлейман Е загубен защото той МУ въртеше скарата в Джебел и работеше по 15 часа .

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен15/4/14 22:27

    Господа коментирате пълни глупости вие не знаете изобщо за какво става въпрос! Знаете ли че Сюлейман взема своята продукция готава , а не като На баш Шефа Касим Агата нейното семейство изцяло се е отдал но този бизнес приготвят по собстена рецепта, и коментирате Какво карал Андро човека бачка ден и нощ със семейството му ще кара каквото иска евала на хората.. Давай те Успех и на двамата да си изкарват паричките и да си издържат семействата си.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен15/4/14 22:30

    nai hubavi sa na pazara pri Koteto,opitaite gi i shte zabravite za Djebelskite

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен15/4/14 22:49

    Само човек,който няма и грам морал и себеуважение отваря буквално на 5 метра от от скарата на Сюлейнам др скара и това ми било "конкурент". Опита се да направи мръсно на човека,който 24 години му вади хляба и той се правина патрон,но си вкара голям автогол.Хората го намразиха заради постъпката му а те по цял ден само браоят клиентите на Сюлейман...Успех майсторе,хората те харесват заради това което си.....ЧОВЕК

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен15/4/14 22:54

    Evvah domuz mappetine!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен16/4/14 00:20

    kebap4eta golyama rabota,tova e reklama ne se izlagayte,s tiya glupostresepta e bilo ,,prosto mie sme6to!!!! Murad Nuri

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен16/4/14 04:33

    Тука единствения разумен коментар който може да се напише е .... Успех на човека ! Това е !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/4/14 09:09

      Az sam ot djebel istinskite kebapcheta sa pri KASIM a suleyman tam beshe samo prodovach

      Изтриване
  40. Анонимен16/4/14 09:15

    Az sıshto sam ot djebel ot kolko godini imame istinski kebapcheta pri KASIM nikakvi suleymanovi kebapcheta.

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен16/4/14 10:07

    Всеки,който е хапвал от кебапчетата в Джебел преди Сюлейман да си отвори обект не в Джебел,а в Кърджали му е направило впечатление ,че рязко паднаха клиентите на Касим- Андро. Защо след като той реши да се пробва в бизнеса и реши да бъде коректен-отвори обекта в Кърджали,Андро реши да му се завре под ......? Малък ли е Кърджали? Това се нарича алчност и завист!!!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен16/4/14 10:13

    Знаете ли колко коли в минута минават покрай тези "вкусотии",разположени между най-голямото кръстовище на "Възрожденци" и бензиностанцията???

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен16/4/14 11:01

    абе Родопи 24/7 какво ни занимавате със кебапчета и кюфтета-няма ли за какво да пишете.Ако сте независима медия( в което се съмнявам) пишете и снимайте нередностите в Кърджали а те са многа уверявам ви

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен16/4/14 12:56

    Добър ден!
    Случайно попаднах на тази статия и реших да изкажа компетентното си мнение. Аз съм адвокат с дългогодишна практика и съм запознат из основи със Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК). От по-горе написаното и видяното, са нарушени: много от членовете на Дял втори, Глава седма от ЗЗК. В случай, че настоящата ощетена страна реши да сезира Комисията на ЗЗК и да започне производство по дело, бих бил съгласен да я защитавам.
    Бих желал да запитам в. "24 часа Родопи" дали наистина е свободна преса? И ако е така, защо са сложени снимки само и единствено на едното заведение, направило си реклама?

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен16/4/14 13:33

    Кебапчетата биват ама кюфтетата са алангре малко ...:D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен4/2/19 00:44

      То и за мене козето сирене е много по ценно от синьото сирене ама цената друго приказва!!!
      Имам часовник за 1000 евро ама се возя в кола за 10 000 лева !!!
      Секи както се ореди в живота !!!

      Изтриване
  46. Анонимен16/4/14 13:53

    Само на Андро са джебелски, сюлейман използва само името неговите никак не са джебелски Използвач.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен16/4/14 13:55

    Реклами и Реклами само, алооо редакцията вие да не сте РЕКЛАМНА АГЕНЦИЯ. Смешници

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен16/4/14 14:32

    Az vinagi kato otivam po onzi krai vinagi hapvam v zavedenieto na Kasim, mnogo sa hubavi kebap4etata i kiuftetata, prosto unikalnii :)

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен16/4/14 14:44

    nqmate li si druga rabota che gi obsajdate chiraka si ostava chirak, maistora - maistor!!!!

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен16/4/14 14:58

    do 17; 49-ey çoveçe kakvo iskaş ot turtsite doşli ot turtsiya te ne sa li rodeni v tozi hubav grad,tam ne idvame ot glad a idvame da se vidim sıs blizkite si-tova çe sme yali kebapçeta tebe kakvo tolkova te interesuva-nyamame drug izbor,samo te sa hubava hrana-çe imalo vıtre svinsko ya ostavete tova za nas si nie da si mu mislime.A kolkoto do Süleyman liçno go pozdravyavam kolkoto pıti idvam v BG vinagi hodeh v djebel da yam ot soçnite mu köftete erbap maystor -hubavo çe si v kırdjali skoro şte doydem da opitame vkusotiite ti-ALLAH İŞİNİ GÜCÜNÜ RAST GETİRSİN SÜLEYMAN-ADIN GİBİ MUHTEŞEM SÜLEYMAN OLURSUN İNŞALLAH------kıskannanlar çatlasın kardeşim-yerin nerde,gelince seni nerde bulalım---vallahi canım şimdiden çok çekti------İSTANBULDAN SEVGİLER......

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен16/4/14 15:11

    az sim ot djebel andro bez pari da dava kebapceta vece nyama da yam zaradi alcnosta koyato proyavi napravo e bokluk

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен16/4/14 15:16

    Какво ни занимавате с глупости, кой му е кейф ходи при Касим, кой му е кейф да ходи при Сюлейман.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен16/4/14 17:17

    Разбрах от писачите, че кебапчетата са хубави. Щом са ги опитвали за тях е така. По вкюс и цвет таварищи нет. За едни хубави, за други, които са много капризни, а не малко хора са такива, едва ли биха на това мнение относно кебапчета. Не зная каква е цената на едното кебапче. Щом е толкова хвалене, може би цената е с пъти по-голяма. Не зная, ще отидем, видим и хапнем....За някои хора също и това е вярно. Аз ще ви кажа в нашето семейство има капризни хора. Те харасват много кебапчетата от Кауфланд. Три кебапчета струват 1.99 лв. и разбрах, че им ги носят от Асеновград. Ако някой знае рецептата за Кауфланд, нека я сподели. Ало Асеновград пишете ни. Ще опитаме и тези кебапчета на въпросния господин. Разбрах, че местонахождението се намира до новия мост...Очаквайте ни...Приятен апетит!!!

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен16/4/14 20:31

    Сюлейман не става за нищо той е прост работник и ще си остане такъв АНДРО е човека и дано отвори и в дуги градове пак ще успее. Късмет АНДРО

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен16/4/14 20:44

    Утре ще ходя да си купя кебапчета и кюфтета и ще ви кажа мнението си. Всичко е много относително. На мен може да ми харесат, а на други не. Нека всеки да си купува от там, откъдето той си пожелае. Не е като соца да няма, сега има всичко. Едно време имахме пари, стока нямаше, кътахме си парите в банки, а сега има стока пари няма, няма работа хахахаха не е за смях, но понякога смеха помагахххх Аз например си купувам кебапчета от фирма Мони мес, 500 г. струват 2.80 лв. Фирмата дано не греша е Хасковска. Лека нощ и приятни сънища. Чао !

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен16/4/14 22:17

    А някой знае ли къде и при какви условия се приготвят прословутите "джебелски 'кебапчета и кюфтета?????? В пълна мизерия и условия далеч от подходящите за целта.....къде са ответните органи ??? Домашно приготвени кюфтенца ааааа не знаете какво ядете даже. А рецептата е мн проста но вие се правите на големи разбирачи: малко от шенел и повечко от Евромес (най-евтиното разбира се) и мн мн лютиво чили за да може Вие разбирачите и любителите на джебелските кебапчета и кюфтета да не усетите "аромата"на позастоялата кайма.Бон апети

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен16/4/14 22:24

    Ехооооооо къде са агенцията по храните,кой са те че сами ще сиправят кебапчета и кюфтета и то ВКЪЩИ??? нали трябва да знаем какво ядем. Има мн добри фирми производители лицензирани за целта а такива самодейци само им подбиват пазара на хората който се борят честно и отговарят на всички изисквания и хигиенни условия за целта.Вземете някакви мерки

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен16/4/14 22:45

    хахахаха "Традиционна българска СКАРА НА ЖАР"!? Тасимчо и Тургайчо бихте ли ни казали, коя политическа партийка ще се възползва от вашето меню-кеб.,кюф., вино наливно? аахааааааха. Точно на улицата е, не е ли малко прашно, от минаващите коли. То няма значение, нашите братя сигани са гладни и не избират. Щом ядат от контейнерите и не им става нищо...Чакай,че да не обидя някои от тях. Има и много заможни роми. Има и българи, които ровят в кофите за боклук. Приятен апетит- Звездев!?!?!?!?!? хахахаха

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен4/2/19 00:38

    Абе то Мерцедеса е класа ама Голф 2 е истина аз бих ви казал че в Свищов има едно място с столове и маси Топа е !!! То се намира до до СУ Н. Катранов

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.